Over SLAAP !

Goede slaap is de belangrijkste factor voor lichamelijk herstel en reparatie. Slaap is een actieve toestand die ons de broodnodige vitaliteit en kracht geeft. We moeten tussen de zes en negen uur slapen per dag, afhankelijk van hoe efficiënt uw slaap is. Eigenlijk slapen we bijna een derde van ons leven, wat betekent dat als je 75 jaar leeft, je ongeveer 23,5 jaar van die periode slaapt. Het aantal uren dat we slapen geeft een duidelijk beeld van hoeveel tijd we eigenlijk besteden aan slaap:

• per dag slapen we ca 7,5 uur
• dat is 225 uur per maand
• 2700 uur per jaar ligt u op uw bed!
De Nederlander kijkt gemiddeld 1200 uur TV en werkt ca. 1400 uur per jaar.

Waarom wij slapen

Slaap is ongelooflijk belangrijk voor ons welzijn. Wanneer we slapen, wordt de ademhaling trager, de hartfrequentie en onze lichaamstemperatuur dalen en de activiteit van het immuunsysteem neemt toe. De elektrische activiteit van de hersenen is ook aan het veranderen; ze verwerken en sorteren de informatie die ontvangen is tijdens de dag. Tijdens de diepe slaap ontspannen de spieren. Herstel van het lichaam en opbouw treedt op tijdens diepe slaap. De hersenen werken dan langzaam en de productie van stresshormonen neemt af.
De behoefte aan slaap verschilt van persoon tot persoon. Het is de kwaliteit van de slaap is belangrijk. Dit betekent dat u niet gestoord worden tijdens het slapen, niet wakker te vaak, en dat u genoeg diepe slaap. Diepe slaap de eerste paar uur zijn de belangrijkste als je slaapt voor je lichaam om te herstellen.

Slaaptips

Ga niet naar bed zolang u niet slaperig bent. Zorg ervoor dat u ontspant een uur voor het slapengaan. Het is belangrijk om ontspannen en kalm te zijn, probeer om te gaan met stress en problemen voor het slapengaan. Vermijd cafeïnehoudende dranken. Gebruik een goed bed. Regelmatige tijden. Vermijd lange dutjes overdag. Regelmatig sporten maar niet te laat op de avond. Zorg ervoor dat u voldoende licht te krijgen tijdens de dag, vooral in de ochtend.
We slapen het beste wanneer:
• De temperatuur 16-18 graden is
• De lucht schoon en fris is
• Het zo donker mogelijk is
• De luchtvochtigheid 45-55% is.

Slaap met Swiss Beds

Als u een bed kiest van Swiss Beds minimaliseert u het risico van verstoring tijdens de nacht. U slaapt rustig en comfortabel.

Het bed vormt zich naar je lichaam als je beweegt, zodat u moeiteloos een ​​nieuwe, comfortabele slaaphouding kunt aannemen. Dankzij ons pocketsysteem gecombineert met onze toppers merkt u nauwelijks als de partner beweegt. Als u kiest voor een Swiss Beds bed, bent u in een zeer goede positie om een ​​goede nachtrust te krijgen.

Keuze adviezen

Gaat u niet een beddenspeciaalzaak bezoeken als u moe bent omdat dan elk bed lekker ligt. Stelt u zich vooraf de volgende vragen: welke bedmaat, hoe ligt u in bed, niet verstelbaar of elektrisch verstelbaar, waar ligt u nu op, transpireert u veel, hoe oud is uw kussen/bed etc, van welk materiaal is uw huidige dekbed. Ga altijd samen met uw partner omdat u uw eigen comfort verdient.

Heden ten dage is het ‘Skandinavisch’ slapen nog zeer actueel, dit is een 3-laags systeem van Boxspring + Matras + Topper. Deze drie lagen moeten perfect op elkaar zijn afgestemd om een goede comfort te kunnen garanderen.

Belangrijk om te weten is dat de boxspring als basis het stevigst moet zijn, de matras moet de lichaamscontouren goed volgen en de Topper correct te dragen. De Topper dient comfortabel en drukverlagend te zijn zodat de gewrichten en bloedsomloop ontlast worden.

Tip: een losse Topper kopen is niet zinvol als de matras te oud en slap is geworden!

WELKE STEVIGHEID TE KIEZEN

Het advies dat harde bedden goed zijn voor een slechte rug is een mythe die we direct moeten vergeten. U ligt ‘in’ een goed bed en er niet ‘op’. Een goed bed ondersteunt uw lichaam correct , ventileert goed en zal u 10 tot 15 jaar lang een stabiel comfort jaar geven.

Een algemene stelregel is dat een te kiezen stevigheid grotendeels wordt bepaald aan de hand van uw gewicht. Weegt u minder dan 80 kg, dan dient u een medium comfort voor uw bed kiezen. Hebt u een gewicht van meer dan 80 kg dan is een bed met stevige comfort aan te raden.

U moet ook nadenken over de manier waarop u slaapt in uw bed. Slaap u op uw buik dan moet u een steviger bed hebben omdat dit anders leidt tot een pijnlijke nek en onderrug. Slaapt u op uw rug, moet u een zachter bed nemen om te zorgen dat de schouders en romp voldoende in de matras zakken. Zijslapers hebben een medium comfort nodig om de brede schouders en heupen ruimte te geven.

Tot slot, moet u nadenken over hoe u uw huidige huidige bed ervaart. Heeft u problemen met vooral onderrug en het bovenste deel van uw rug dan hebt u een te zacht bed. Wordt uwel eens wakker van pijn in de heupen, schouders en/of heb u slapende armen dan is een zachter bed iepenlaan te raden.

STEVIG betekent dat de gehele matras een stevig comfort heeft, SOEPEL betekent dat de gehele matras een medium comfort heeft.

Een zacht bed lijkt in eerste instantie aangenaam en knuffelig maar de stevigheid van de matras is hetgeen dat uw lichaam draagt. Een te zacht bed zal op den duur meer als een hangmat aanvoelen en u voelt zich ’s ochtends minder uitgerust.

AANPASSING VAN GEWICHT EN LENGTE


Gewicht en lengte zijn belangrijk bij het kiezen van een bed. Een ronder en klein persoon belast het oppervlak op een andere manier dan een lang en dun persoon dat doet. Het bed moet zijn aangepast aan de lichaamsafmetingen.Wat betreft de lengte van uw bed, een algemene maatstaf is dat u ten minste 10 cm ruimte moet hebben boven uw hoofd tot aan het hoofdeinde en 10 cm van uw voeten tot aan het voeteneinde. Ben u 190 cm lang dan moet adviseren wij u een bed te kiezen dat 210 cm lang is.

Een algemene stelregel is dat een te kiezen stevigheid grotendeels bepaald wordt aan de hand van uw gewicht. Weeg u minder dan 80 kg, moet u een medium comfort voor uw bed kiezen. Heeft u een gewicht van meer dan 80 kg dan moet u een bed met stevige comfort kiezen.

Lees de interessante informatie op de pagina Over SLAAP! met o.a. SLAAPTIPS en AANKOOP ADVIEZEN.